Markiser, solsejl og parasoller

Et solsejl eller en markise er en nem og prisbillig løsning til montering på campingvognen. Begge dele kan være fordelagtige, hvis du ønsker at sidde i skyggen, når solen brænder, i tørvejr når det regner, eller hvis du ønsker at kunne sidde længere ude om aftenen uden at blive fugtig af duggen.

Hos Campingudstyr.dk har vi derfor et stort udvalg af solsejl og markiser til campingvogne og autocampere. Heriblandt finder du et udvalg af blandt andet Rolli markiser og markisetelte, Fiamma markiser og solsejl samt diverse tilbehør hertil. Gå på opdagelse i vores udvalg, og find den løsning, der passer bedst til netop dig. Søger du blot en parasol til afskygning af solen, kan du med fordel se nærmere på vores udvalg af parasoller, der ligeledes kan findes her på siden.

 

Sorter stigende

235 vare(r)

Sorter stigende

235 vare(r)

Forskellen på en markise og et solsejl til campingvognen

Generelt når man taler om solsejl og markiser, kan disse inddeles i tre typer: Posemarkiser, fastmonterede markiser og solsejl. I nedenstående vil vi kort beskrive de forskellige typer, så I forhåbentlig vil have nemmere ved at beslutte jer for, hvilken løsning der er den bedste for jer.

Posemarkiser:

Posemarkisen kaldes også for en zip markise, og navnene kommer sig af, at det er en markise, som opbevares i en pose i campingvognens teltskinne under transport. Dermed har den altid en fast belejlig plads, når den ikke er i brug. Opstillingen af en posemarkise er dejlig nem: Lyn posen op, rul dugen ud, sæt ben og tværstivere fast – så nemt kan det gøres! Posemarkiser er rigtig populære, da de netop er så lette at gå til. Desuden har de en lav egenvægt, og priserne er rimelige.

Ved denne markise-type skal man dog være særligt opmærksom, hvis der opstår stærk blæst. Blæser vinden markisen hen over taget på campingvognen, kan benene og støttestængerne gøre stor skade på campingvognen. 

Fastmonterede markiser:

Denne type markise minder i bund og grund meget om en posemarkise, men i stedet for at være monteret i en pose, fastmonteres denne på campingvognens tag eller side. Fastmonterede markiser er kraftigere i materialet end posemarkisen, hvorfor vægten også er noget tungere. Fastmonterede markiser er dog nemmere at stille op. Disse køres enten ud manuelt eller med elektrisk udtræk, hvorefter benene trækkes ud af det forreste aluminiumsrør – og voilá, så står din markise klar. 

Det er en yderst god idé at anvende barduner eller stormsikring ved både posemarkiser og fastmonterede markiser.

Solsejl:

Dette er en simpel form for markise og en prisbillig løsning, der vejer og fylder minimalt. Solsejlet tager lidt længere tid at sætte op, men dette er ikke meget. Solsejlet kræver desuden brug af barduner og teltstænger. Det monteres ved at trække i dugen i teltskinnen på campingvognen, sætte stængerne i og spænde bardunerne ud. Ved kraftigere blæst er solsejlet fordelagtigt, da det ikke skader campingvognen, hvis vinden skulle blæse det over den.

Hos Campingudstyr.dk har vi alt til campingturen

Til alle typer markiser og solsejl er det muligt at få en del ekstraudstyr i form af blandt andet sider og forstykker. På denne måde kan I skabe yderligere læ, når det blæser op eller begynder at regne. Har du spørgsmål til hvilken løsning, du skal vælge, markise eller solsejl, så er du naturligvis velkommen til at kontakte os for nærmere vejledning. Dette gøres på telefon 65 96 71 05 eller på mail info@campingudstyr.dk. Vi har fri fragt ved køb over 500 kr., og vi leverer varerne allerede indenfor 1-3 hverdage.